Hållbar Hemstädning QLEANTAB’S Guide för Miljövänliga Alternativ

Hållbar Hemstädning QLEANTAB’S Guide för Miljövänliga Alternativ - QLEANTAB®

QLEANTAB är ett svenskt företag som nyligen lanserat rengöringsmedel för kök, badrum och glas i en unik lösning med tomma aluminiumflaskor och rengöringsformula i tablettform. Tillsätt bara vatten så löses tabletten upp och ger dig en 500ml städprodukt! Denna innovativa och avfallsfria produkt kommer att göra stor skillnad för hushåll, företag och vår planet.

Att hålla rent ska inte behöva innebära en smutsig natur och risk för hälsan. Starka kemikalier, oändliga mängder plast och skräp, energikrävande tillverkningsprocesser och koldioxidutsläpp på grund av tunga leveranser, är några av anledningarna till varför det behövs ett bättre och mer miljövänligt alternativ till städning. Inte minst för hotell- och restaurangbranschen, där personal och gäster blir extra utsatta genom den dagliga och rutinmässiga städningen. Visst, bardisken eller köksbänken kanske skiner, men både människa och planet får betala priset.

QLEANTAB föddes ur idén att hitta det där miljövänliga alternativet. Vi vill erbjuda ett skonsammare och snällare alternativ till traditionella städprodukter, som är lika effektivt mot smuts. Vi är ett svenskt företag med en vision om att skapa en bättre framtid och vara med i framkanten bland de företag som leder ett kulturellt och globalt skifte för hållbarhet. Våra produkter har nyligen lanserats i Sverige på den Skandinaviska marknaden och består av köks-, badrums- och glasrengöring.

Vi kommer att lansera vår professionella städserie under första kvartalet 2023, men på grund av en hög efterfrågan kommer vi redan nu att erbjuda hotell- och restaurangbranschen tillgång till vår serie för konsumenter.

Våra produkter består av en flaska gjord av 100% konsument återvunnen aluminium, som är lättviktig, hygienisk och enbart behöver inhandlas en gång. Dessutom har flaskan en så vacker design, att den kan få stå framme. Flaskan fylls på med kranvatten och en tablett tillsätts. Inom 15 minuter löses tabletten upp och skapar ett rengöringsmedel, helt fritt från skadliga kemikalier och med 100% biologiskt nedbrytbara ingredienser. När det är slut på rengöring, går det enkelt att beställa hem nya refill tabletter och fylla på sin QLEANTAB flaska. Tabletterna sparar plats då de enbart väger 1-2% av traditionella rengöringsprodukter. Till exempel kan en hel årsförbrukning få plats i en skokartong. Personalen slipper nu släpa runt på tunga och otympliga flaskor och kan i stället plocka fram en tablett som väger mindre än ett par gram. Både flaska och tablett är fria från vatten och kan därmed transporteras vattenfritt hela vägen vilket drastiskt minskar miljöpåverkan och reducerar koldioxidutsläppen.

Att använda rengöringsmedel kan vara skadligt för hälsan, både genom hudkontakt, starka dofter och de ångor och aerosoler som man kan råka andas in. Våra produkter är tillverkade av giftfria ingredienser som till 99% kan härledas till ett naturligt ursprung. De är därmed säkra för både anställda och gäster och kommer inte framkalla några allergiska reaktioner, eksem eller utslag, vilket annars är vanliga effekter av städprodukter. Doften är mild, fräsch och behaglig vilket förhöjer upplevelsen och gör städningen till ett rent nöje.

QLEANTABs grundare, Philip uttrycker det så här: “Städning är en konstant syssla i alla serviceyrken. På QLEANTAB vill vi erbjuda ett effektivt, giftfritt sätt att rengöra på, och samtidigt skapa en möjlighet att reducera miljöpåverkan, förbättra personalens välmående och hälsa, spara plats och ge ekonomiska besparingar över tid. Utöver detta bidrar varje företag som använder våra produkter till en renare miljö genom QLEAN NATION.”

QLEANTAB AB är ett svenskt företag som tillverkar hållbara produkter för daglig användning vilka gör mindre skada på oss själva och vår planet. År 2022 vann vi bästa nya ekoprodukt på Ecoliving Innovation Awards.