Framtidens hållbara rengöringsprodukter är här

Framtidens hållbara rengöringsprodukter är här - QLEANTAB®

QLEANTAB är ett svenskt företag som tillverkar rengöringsprodukter som är snällare och skonsammare både mot dig och planeten. Med en flaska i återvunnen aluminium och rengöringsmedel i tablettform med giftfria, säkra och 100% biologiskt nedbrytbara ingredienser, är konceptet enkelt men effektivt. Fyll på flaskan med kranvatten, stoppa i en tablett och gör skinande rent utan att smutsa ner vår natur med plast, avfall, kemikalier och utsläpp. 

QLEANTAB är ett svenskt företag som har startats för att erbjuda ett miljövänligt alternativ till traditionella rengöringsprodukter, både för privat och professionellt bruk. Vi har nyligen lanserat våra första tre produkter på den skandinaviska marknaden och kommer att fortsätta att utöka vårt utbud framöver. Våra mer planetvänliga rengöringsmedel består av köks-, badrums- och glasrengöring. Den sistnämnda vann pris som bästa ekoprodukt på mässan Ecoliving Scandinavia i november. 

Hushållskemikalier, rengöringsprodukter och tvättmedel av olika sorter är inte bra för miljön. De kommer nästan uteslutande i plastförpackningar som transporteras med vätskan redan ifylld vilket bidrar till tyngre transporter, större klimatavtryck och mer avfall. Ingredienserna i medlet består många gånger av starka kemikalier som varken är hälsosamma för människor, levande organismer eller vår natur. QLEANTAB vill ändra detta genom att tänka annorlunda i varje steg av processen. Vår säljchef, Stefan Bergenrot uttrycker det så här: “Vi städar och rengör varje dag, hemma och på jobbet. Detta innebär att mängder med vatten transporteras runt vår glob. Stora mängder gifter och plastavfall hamnar i naturen. På QLEANTAB har vi tagit bort vattentransporterna och det skadliga ur traditionella rengöringsprodukter och ersatt det med hållbara ingredienser i tablettform” 

Våra flaskor är tillverkade av 100% återvunnen aluminium. Det är ett hållbart material som väger otroligt lite, är giftfritt, hygieniskt och kan återvinnas. Återvunnen aluminium minskar energiförbrukningen med 95% jämfört med helt ny aluminium. Detta sparar både energi och naturens resurser. Flaskan köps en enda gång och återanvänds sedan om och om igen, vilket innebär att den kan hålla oändligt länge - till och med i flera generationer. Den är omsorgsfullt designad för att kunna stå framme och göra hemmet både vackrare och renare. 

När det är dags att städa fylls flaskan på med kranvatten och en tablett tillsätts och upplöses i vattnet inom 15 minuter. Tabletterna är 100% biologiskt nedbrytbara och för nästan alla ingredienser tar detta inte mer än en månad. Ingredienserna är säkra, giftfria och kan till 99% härledas till ett naturligt ursprung. Även eventuella ångor som uppstår vid städningen är ofarliga att andas in. Våra tabletter faller inom kriterierna för att bli Svanenmärkt, och vi är på väg mot att bli godkända för denna märkning samt en Cruelty-Free märkning. 

Denna unika kombination med tabletter och tomma aluminiumflaskor gör att vi inte behöver transportera vatten i något steg, från anskaffning av råmaterial till den sista milen. Tillsammans väger flaskan och tabletter endast 98 gram vilket är mindre än en tiondel av traditionella rengöringsprodukter. När tabletterna tar slut går det att beställa refill vilket ytterligare minskar miljöpåverkan och dramatiskt reducerar koldioxidutsläppen. Faktum är att våra tabletter bara väger ett par gram inklusive paketering och det motsvarar 1-2% av vikten av klassiskt rengöringsmedel. Dessutom är våra produkter tillverkade i Europa och vi använder minsta möjliga förpackningar i alla led. 

Vi tror på en framtid där både våra hem och vår natur kan hållas rena, vackra och fria från gifter och plast.

QLEANTAB AB är ett svenskt företag som tillverkar hållbara produkter för daglig användning vilka gör mindre skada på oss själva och vår planet. År 2022 vann vi bästa nya ekoprodukt på Ecoliving Innovation Awards. Våra produkter finns tillgängliga i Sverige och Skandinavien på QLEANTAB.