QLEANTAB bästa nya eco produkt

QLEANTAB bästa nya eco produkt - QLEANTAB®

Malmö, den 17 november – QLEANTAB AB, ett svenskt företag som tillverkar produkter som är mindre skadliga för oss och vår planet, har vunnit utmärkelsen för Bästa Nya Ekologiska Produkt med sin miljövänliga Glas- och Spegelrengöring. Formulerad med 100 % biologiskt nedbrytbara ingredienser, varav över 90 % bryts ner inom 30 dagar, levereras QLEANTABs Glas- och Spegelrengöring, liksom hela deras sortiment av miljövänliga rengöringsprodukter, i form av en brustablett som löses upp vid användning i deras flaskor av 100 % återvunnen aluminium från konsumenter.

"Vi har utvecklat rengöringsprodukter som inte bara är effektiva, utan som också är meningsfulla ur ett miljöperspektiv för både individer och företag, och det är fantastiskt att ta emot detta pris", säger Cassandra Maddocks, utvecklingskemist på QLEANTAB. "Det visar verkligen hur långt marknaden har kommit och hur redo den är för miljövänliga alternativ som är självklara. Med våra produkter blir en 5-grams tablett till 500 ml rengöringslösning utan behov av skadliga kemikalier, engångsplastflaskor eller transport av vatten."

QLEANTAB lanserar sina tre första produkter denna månad i hela Skandinavien, och det miljövänliga varumärket är väl positionerat för att möta konsumenternas efterfrågan i en marknad där 67 % av konsumenterna ofta är oroade över hållbarhetsfrågor*, och där mellan 62 % och 72 %, beroende på land**, överväger produkternas hållbarhet innan de fattar ett köpbeslut.

"Det fantastiska med QLEANTABs produkter, förutom att de fungerar utmärkt, är att de inte bara är hållbart tillverkade, de hjälper också våra kunder att vara mer hållbara och minska sitt ekologiska fotavtryck i vardagen", säger Philip Lahdo, grundare av QLEANTAB. "Dessutom bidrar varje såld produkt till finansiering av miljövänliga projekt, inledningsvis i Sverige och Skandinavien."

Nu lanseras QLEANTAB i Skandinavien genom sin e-handelsplattform – www.qleantab.se– och produkterna bör snart även finnas tillgängliga i butik.