QLEANTABs rengöringsprodukter som gör städningen till ett rent nöje

QLEANTABs rengöringsprodukter som gör städningen till ett rent nöje - QLEANTAB®

QLEANTAB är ett svenskt företag som precis har lanserat köks-, badrums- och glasrengöring i en unik lösning med tomma aluminiumflaskor och ingredienserna i tablettform. Tillsätt bara vatten! Både personal, gäster och vår planet kommer uppskatta denna innovativa, platssparande, miljövänliga, ekonomiska, säkra, giftfria och avfallsfria produkt.

Att hålla rent ska inte behöva innebära en smutsig natur och risk för hälsan. Starka kemikalier, oändliga mängder plast och skräp, energikrävande tillverkningsprocesser och koldioxidutsläpp på grund av tunga leveranser är några av anledningarna till varför traditionella rengöringsmedel är så katastrofala. Inte minst för hotell- och restaurangbranschen där personal och gäster blir extra utsatta. Visst, bardisken eller köksbänken kanske skiner, men både människa och planet får betala priset.

QLEANTAB föddes ur idén att detta måste gå att göra bättre och vi vill erbjuda skonsammare och snällare alternativ som är lika effektiva. Vi är ett svenskt företag med en vision om att skapa en bättre framtid och vara med i framkanten bland de företag som leder ett kulturellt och globalt skifte för hållbarhet. Våra produkter har nyligen lanserats i Sverige och på den Skandinaviska marknaden och består av köks-, badrums- och glasrengöring. Vi kommer att lansera vår professionella serie under första kvartalet 2023, men på grund av en hög efterfrågan kommer vi redan nu att erbjuda hotell- och restaurangbranschen tillgång till vår serie för konsumenter.

Våra produkter består av en flaska i återvunnen aluminium som är lättviktig, hygienisk och enbart behöver inhandlas en gång. Dessutom har flaskan en så vacker design att den kan så framme. Flaskan fylls på med kranvatten och en tablett tillsätts. Inom 15 minuter löses tabletten upp och skapar ett rengöringsmedel helt fritt från skadliga kemikalier och med 100% biologiskt nedbrytbara ingredienser. När det är slut på tabletter går det enkelt att beställa refilltabletter att använda med samma flaska. Detta sparar plats då tabletterna enbart väger 1-2% av traditionella rengöringsprodukter. Till exempel kan en hel årsförbrukning få plats i en skokartong. Personalen slipper nu släpa runt på tunga och otympliga flaskor och kan i stället plocka fram en tablett som väger mindre än ett par gram. Både flaska och tablett är fria från vatten och kan därmed transporteras vattenfritt hela vägen vilket drastiskt minskar miljöpåverkan och reducerar koldioxidutsläppen.

Att använda rengöringsmedel kan vara skadligt för hälsan, både genom hudkontakt, starka dofter och de ångor och aerosoler som man kan råka andas in. Våra produkter är tillverkade av giftfria ingredienser som till 99% kan härledas till ett naturligt ursprung. De är därmed säkra för både anställda och gäster och kommer inte framkalla några allergiska reaktioner, eksem eller utslag, vilket annars är vanliga effekter av städprodukter. Doften är mild, fräsch och behaglig vilket förhöjer upplevelsen och gör städningen till ett rent nöje.

QLEANTABs säljchef, Stefan Bergenrot uttrycker det så här: “Städning är en konstant syssla i alla serviceyrken. På QLEANTAB vill vi erbjuda ett effektivt, giftfritt sätt att rengöra på, och samtidigt skapa en möjlighet att reducera miljöpåverkan, förbättra personalens välmående och hälsa, spara plats och ge ekonomiska besparingar över tid. Utöver detta bidrar varje företag som använder våra produkter till en renare miljö genom QLEAN NATION.”